lördag, juni 07, 2014

Ny Gräsklippare


Vi har länge pratat om att skaffa en ny gräsklippare. Jag har tvekat och tyckt att den vi har är väl bra... Den klipper visserligen inte rent och lämnar "tuppkammar" i gräsmattan, men vad kan man förvänta sig för 1800 spänn. Det var förvisso den sista gräsklipparen som såldes på Kvissleby Järn, så lite extra tålamod ingick i köpet.
I dag fick vi dock nog och åkte in till stan, till "RAKET LASSE" på Östermalmsgatan på Skönsmon. Vi fick reda på att enl vårt behov, skulle et räcka bra med en Trädgårdstraktor med klipparen mellan hjulen.
Trädgårds-TRAKTOR lät bra tyckte jag och den var dessutom hälften så dyr som en frontklippare. Men då kom provkörningseffekten, både jag och Gunilla provkörde Traktormodellen och den rena Gräsklipparmodellen med midjestyrning och frontklipp. Saken var klar. Att snåla in och köpa Traktorn skulle garanterat skapa second thoughts och irritation över att man inte köpt rätt.
Vi slog till på en "Jonsered" och lade till en släpvagn och en ny Hitachi Röjsåg. Totalsumman behöver inte framgå här men det blev betydligt mer än den vanliga Gräsklippartraktorn.
Leveransen började lite tveksamt, Raket-Lasses leveranssläp var överfullt med gammal wellpapp och annat embalage. Vi fick åka hem och hämta släpet. Åka tillbka till Skönsmon och lasta Klipparen, sedan köra hem.
Efter några provklippningar framstår gräsklipparen från Kvissleby Järn som en relik från krita-perioden.
Hemma i vagnparken

Gunilla kör hårt

2 kommentarer:

Janke sa...

Välkommen in I frontklubben, på med störbågen.

Jan Ericson sa...

Ja, det fanns inget alternativ när man tittade på saken närmare....